معاون وزیر ارتباطات: حل کردن مسائل حوزه رمزارز از اولویت‌های اصلی وزارت ارتباطات است

احسان چیت‌ساز، معاون سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، در «نشست ویژه اکوسیستم بلاکچین و رمزارزها در ایران» درباره شکاف فناوری به وجود آمده در حوزه رمزارزها گفت: دولت به عنوان تنظیم‌گر آنقدر پیچ تنظیم‌گری را پیچانده که امروز هرز شده و دیگر کار نمی‌کند. خلاصه سیاست‌های دفعی‌ای که ما در این سال‌ها با آن مواجه بودیم یک فرصت‌سوزی تاریخی را در کشور رقم زد. در زمینه‌ای که کسب‌وکارهای ما می‌توانستند در آن پیشرو باشند، زمین‌گیر شده‌اند و پیامد این موضوعات شکاف فناوری است. در سند ساماندهی رمزدارایی‌ها بسیاری از مفاهیم از جمله توکن‌های داده و توکن‌های حاکمیتی که می‌خواهند با آن‌ها رای‌گیری کنند، مشخص نیست. اگر این سند در سال ۲۰۱۵ تنظیم می‌شد، مناسب بود؛ اما الان متناسب با رشد اکوسیستم،‌ رشد نکرده و دانش فعالان ما هم از فضای بین‌المللی فاصله زیادی گرفته است.

معاون وزیر ارتباطات: حل کردن مسائل حوزه رمزارز از اولویت‌های اصلی وزارت ارتباطات است

معاون وزیر ارتباطات اعلام کرد وزارت ارتباطات به دنبال افزایش سهم اقتصاد دیجیتال به ۱۰ درصد از توسعه ملی است و حل کردن مسائل حوزه رمزارز اولویت دارد.

 

احسان چیت‌ساز، معاون سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، در «نشست ویژه اکوسیستم بلاکچین و رمزارزها در ایران» درباره شکاف فناوری به وجود آمده در حوزه رمزارزها گفت:

 

دولت به عنوان تنظیم‌گر آنقدر پیچ تنظیم‌گری را پیچانده که امروز هرز شده و دیگر کار نمی‌کند. خلاصه سیاست‌های دفعی‌ای که ما در این سال‌ها با آن مواجه بودیم یک فرصت‌سوزی تاریخی را در کشور رقم زد. در زمینه‌ای که کسب‌وکارهای ما می‌توانستند در آن پیشرو باشند، زمین‌گیر شده‌اند و پیامد این موضوعات شکاف فناوری است.

 

 

– احسان چیت‌ساز، معاون سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال وزارت ارتباطات

 

معاون وزیر ارتباطات در ادامه گفت: «اگر بانک مرکزی و نهادهای دیگر از تمام تجربه خود برای ارتقای سیستم، مدیریت هوشمند و توسعه زیرساخت‌ها استفاده می‌کردند، ما با این شرایط مواجه نبودیم. مثل بقیه ساحت‌های تکنولوژی با دیده تردیدی از جانب مردم و حاکمیت به آن نگاه شده است.»

 

چیت‌ساز معتقد است بانک مرکزی به‌جای سیاست دفعی باید توسعه شفاف ایجاد کرده و هدف خود را از تنظیم‌گری مشخص کند. او درباره «سند ساماندهی رمزدارایی‌ها» افزود:

 

در این سند بسیاری از مفاهیم از جمله توکن‌های داده و توکن‌های حاکمیتی که می‌خواهند با آن‌ها رای‌گیری کنند، مشخص نیست. اگر این سند در سال ۲۰۱۵ تنظیم می‌شد، مناسب بود؛ اما الان متناسب با رشد اکوسیستم،‌ رشد نکرده و دانش فعالان ما هم از فضای بین‌المللی فاصله زیادی گرفته است.

 

– احسان چیت‌ساز، معاون سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال وزارت ارتباطات

 

او درباره اهمیت توجه به تعامل با استفاده از ظرفیت‌های کارگروه اقتصاد دیجیتال گفت:‌ «در قانون ظرفیتی به اسم کارگروه اقتصاد دیجیتال ایجاد شده است که از بانک مرکزی تا نهادهای امنیتی و شورای عالی فضای مجازی و وزارت اقتصاد در آنجا نماینده دارند. مصوبات آن مثل مصوبات هیئت دولت است و مطابق با مصوبات هیئت دولت با آن رفتار می‌شود. کارگروه اقتصاد دیجیتال به‌عنوان تنظیم‌گر تصویب شده است و می‌تواند تعامل سازنده‌ای را این بین ایجاد کند.»

 

بستن درگاه‌های پرداخت پاک کردن صورت مسئله است

به باور او بستن درگاه پلتفرم‌ها فقط پاک کردن صورت مسئله است و توسعه صرافی‌ها به شفافیت بیشتر اقتصاد کمک می‌کند. معاون وزیر اتباطات ادامه داد: «ما باید به‌عنوان حاکمیت و دولت از این فعالیت‌ها حمایت کنیم و بتوانیم رقابت‌پذیری کسب‌وکارهای داخلی را در برابر کسب‌وکارهای بین‌المللی ایجاد کنیم. علاوه بر این دانش مردم به‌عنوان سرمایه‌گذاران این حوزه باید ارتقا پیدا کند.»

 

به گفته معاون وزیر ارتباطات، به‌دلیل فهمیده نشدن فناوری در بدنه تصمیم‌گیرندگان، کشور از تغییر و تحولات جهانی عقب مانده است. چیت‌ساز اضافه کرد: «شکل‌گیری اکوسیستم امن، شفاف و پیشرو مطالبه ما هم هست و نیاز به افزایش تعداد افرادی که می‌فهمند داریم. دنبال کردن این مطالبه که بانک مرکزی به‌جای وضع ممنوعیت و محدودیت، یک دیالوگ سازنده از طریق کارگروه اقتصاد دیجیتال شکل دهد، به رشد این حوزه کمک خواهد کرد.»

 

چیت‌ساز با مقایسه وضعیت اکوسیستم بلاکچین در ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس اضافه کرد:‌ «اکوسیستم بلاکچین ما با آن سوی خلیج فارس فاصله زیادی دارد و ظرفیت‌های زیادی فعال نشده است. از طرفی اعتماد عمومی هم به‌شدت کاهش پیدا کرده و محدود به این حوزه هم نیست.»

 

به باور معاون وزیر ارتباطات حل کردن مسائل مربوط به این حوزه بدون همکاری بخش خصوصی با دولت اتفاق نمی‌افتد و اکنون ظرفیت این همکاری در دولت وجود دارد. چیت‌ساز همچنین از این موضوع به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین اولویت‌های وزارت ارتباطات نام برد و گفت به دنبال افزایش سهم اقتصاد دیجیتال به ۱۰ درصد در توسعه ملی هستیم.

 

به دنبال رفع محدودیت‌ها با روشی مشابه رفع فیلترینگ هستیم

او با اشاره به شرایط مشابه فیلترینگ اضافه کرد: «از بیرون رفع فیلترینگ ساده به نظر می‌آمد اما برای گرفتن چنین مصوبه‌ای، راه سختی طی شد. راه‌های دیگری که وجود داشتند پایدار نبودند و بلافاصله بعد از اینکه شرایط خاصی اتفاق می‌افتاد، وضعیت به گذشته بازمی‌گشت. زمانی کسی نبود که بتواند با داده از این‌ها دفاع کند اما ما امروز در حد خودمان سوادش را داریم که دفاع کنیم و حرف بزنیم. باید مسیر سختی را طی کنیم که محدودیت‌های اکوسیستم بلاکچین برطرف شود و شفافیت قطعاً به رشد این اکوسیستم کمک خواهد کرد.»

 

همچنین بخوانید : بایننس کوین (BNB) چیست؟ و چه کاربردی دارد؟

 

مهران فره‌راز، مدیر روابط عمومی تترلند در ادامه این نشست درباره مشکلات اخیری که در حوزه رمزارز پیش آمده، گفت:

 

مشکلات ما نادیده گرفته شد و شفافیتی ایجاد نشده است. وقتی درگاه‌ها بسته شدند و پرداخت‌یارها اعلام کردند امکان واریز وجود ندارد، ما اطلاع نداشتیم که این موضوع توسط کدام نهاد و مرجع ابلاغ شده و دلیل آن چیست. قیمت تتر و رمزارز هیچ ارتباطی با قیمت ارز ندارد و در این چند روز که با بسته شدن درگاه‌ها، نرخ ارز بالا می‌رفت، این موضوع ثابت شد.

 

– مهران فره‌راز، مدیر روابط عمومی تترلند

 

او ادامه داد: «بازار مالی شوخی‌بردار نیست. شاید ما به اندازه کارگزاری‌ها و بورس دارای سهم زیادی از آن نباشیم اما اتفاقات اخیر باعث شد به اعتماد کاربران ما خدشه وارد شود و این موضوع در نهایت برای ما گران تمام شد. جلب اعتماد دوباره کاربران سخت است و هنوز مشخص نیست چه زمانی درگاه‌ها باز خواهند شد. ما یک ماه هیچ درآمدی نداشتیم و کاربران آسیب جدی دیدند. خود اکوسیستم هم کلاً زیر سؤال رفت چون هیچ هماهنگی‌ای اتفاق نیفتاده بود.»

 

در بازار رمزارز خلأ قانونی وجود دارد و صاحب این بازار مشخص نیست

میلاد صفایی، مدیر توسعه کسب‌وکار صرافی «کیف پول من»، نیز در ادامه این نشست بر عدم امکان محدودسازی حوزه بلاکچین تأکید کرد و گفت:

 

رفتارهای این‌چنینی به این دلیل اتفاق می‌افتد که خلأهای قانونی وجود دارد و صاحب این بازار مشخص نیست. بانک مرکزی می‌خواهد از وقوع جرم جلوگیری کند و راه‌حلی که برای این موضوع ارائه می‌دهد این است که می‌گوید از ما مجوز بگیرید، محدودیت ایجاد کنید و نوسان ارز را کنترل کنید. فضای بلاکچین فضای آزادی دادن به مردم است و نمی‌توانی از پیش آن را محدود کنی که بعداً اتفاقی نیفتد.

 

– ، مدیر توسعه کسب‌وکار صرافی کیف پول من

 

به باور او این فرایند «فسادانگیز» و راه‌حل اصلی مشخص کردن تخلفات است. صفایی اضافه کرد: «کار رگولاتور باید نظارت بر فرایندهای قانونی باشد. اگر بخواهیم درگیری بازی مجوز دادن شویم در نهایت بازنده مردم و کسب‌وکارها خواهند بود.»

 

علیرضا باقری،‌ مدیر اجرایی صرافی اکس‌اونیکس، هم گفت: «نهادهای بالادستی ما همچنان به صورت سنتی عمل می‌کنند و نمی‌بینند افراد زیادی درگیر کریپتو هستند. سال ۱۳۹۴ هیچ دیدی به بازار بلاکچین وجود نداشت اما الان در این بازار هزاران میلیارد تومان جابه‌جا می‌شود و نگاه باید تغییر کند. ما محیط شفافی داشتیم که درگاه‌ها فعال بودند و مشخص بود پول‌ها از کجا می‌آیند و به کجا می‌روند. اگر قرار است دولت و حاکمیت حافظ منافع مردم باشند، تعداد زیادی کاربر هستند که باید سرمایه‌شان را حفظ کنند.»
منبع:
https://nipoto.com/mag/solving-cryptocurrency-issues-is-one-of-the-main-priorities-of-the-ministry-of-communications/

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *